Hoe uw bootrijbewijs te halen: Een Beginners Gids voor Overzicht

Als u ooit uw eigen boot hebt willen hebben of er zelfs een wilt exploiteren in een jachthaven, is weten hoe u met een dagcursus uw vaarbewijs kunt halen de eerste stap. Of u nu in een gebied woont waar een werf is of niet, het halen van een vaarbewijs is een essentiële eerste stap om uw eigen boot veilig te stellen en een operator te worden. Niet alleen zal een vaarbewijs helpen om de waterwegen om je heen veilig te houden door ervoor te zorgen dat beginnende schippers weten waar ze aan beginnen, maar het zal ook van pas komen als je ooit je eigen boot wilt verkopen. Een vaarbewijs is in de meeste staten verplicht, dus het is de moeite waard om er zo snel mogelijk naar te kijken.
In dit artikel leggen we alles uit wat je moet weten over het halen van je vaarbewijs en geven we een aantal nuttige bronnen en tips als je van plan bent om aan de slag te gaan.

Dagcursus vaarbewijs

Wat is een vaarbewijs?

Een vaarbewijs is een vergunning of kaart die u machtigt om een boot op een bepaald waterlichaam te bedienen. Het is iets anders dan een scheepsregistratiewet van een staat, die de staat toestaat het eigendom van een boot bij te houden, maar niet de boot te bedienen. De federale overheid eist geen vaarbewijs voor de meeste vaartuigen die niet zwaarder zijn dan 10 ton en niet langer zijn dan 2 meter. Als u echter een boot exploiteert die langer is dan 10 ton, vereist het Department of Homeland Security (DHS) dat u een speciale vergunning van de kustwacht verkrijgt.

Hoe krijg ik een vaarbewijs: Aan de slag

In de meeste staten begint het proces om uw vaarbewijs te halen met het volgen van een door de staat goedgekeurde veiligheidscursus. De cursus kan worden aangeboden door een door de staat goedgekeurde vaarschool of door een erkende privé-instructeur. Alle staten moeten het curriculum goedkeuren en de eisen en inhoud van de cursus vastleggen. Als je de cursus hebt afgerond, ben je klaar om het schriftelijke vaarexamen af te leggen. Als je slaagt voor het examen, ontvang je je vaarbewijs.

Is een vaarbewijs verplicht voor alle bestuurders?

Nee. In sommige staten is het vaarbewijs gewoon een vereiste om een boot te mogen besturen. In andere staten moet u een vaarbewijs hebben om op een boot te mogen, maar niet om hem te bedienen. In alle staten worden de vereisten voor een vaarbewijs bepaald door de staatswet. Dus, moet je elke staat wet-en regelgeving te onderzoeken om uit te vinden of een vaarbewijs is vereist of vereist voor wat.

Meer hulp bronnen

Voor meer informatie en hulpbronnen, raden wij u aan de BoatU.S. site te bezoeken, waar u links kunt vinden naar staatsverenigingen, vaarwetten, en vaarregels per staat.

Als u klaar bent om aan de slag te gaan, neem dan contact op met een van deze bootlicentiebedrijven voor meer informatie:

Conclusie

Het halen van uw vaarbewijs is een belangrijke eerste stap op weg naar het besturen van een eigen boot. Het vaarbewijs geeft u toestemming om een boot in een bepaald gebied te besturen, dus het is belangrijk om zo snel mogelijk te beginnen als u er klaar voor bent. Als je eenmaal je vaarbewijs hebt, kun je veilig je eigen boot exploiteren en je boot verkopen als je dat wilt.

Voor meer informatie raden we u aan ons artikel over het halen van uw vaarbewijs te lezen. Als u onderweg vragen heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We helpen u graag!