Wat is een Online Coach? – Een gids om het concept te begrijpen

Online coach

In het algemeen verwijst de term 'online coach' naar iemand die je helpt je doelen te bereiken en op koers te blijven. Dit kan op elk gebied van je leven zijn dat wat extra hulp nodig heeft. Het kan gaan om het bijhouden van al uw verplichtingen of het bereiken van een verandering in levensstijl. Een online coach kan ook op afstand ondersteuning bieden, omdat hij specifieke vragen niet direct kan beantwoorden. In plaats daarvan geven ze je informatie en ideeën om je te helpen op je eigen reis. Het belangrijkste is dat een online coach goed samenwerkt met zijn klanten. Ze moeten goed kunnen opschieten met hun mensen zodat er vertrouwen en begrip is tussen hen. Lees verder voor meer informatie over wat een online coach is, hoe ze werken en voorbeelden van succesvolle coaches die anderen hebben geholpen te slagen

Wat is een online coach?

Online coaching is een vorm van coaching waarbij je op afstand met een coach kunt werken via verschillende media. Dat kan persoonlijk zijn via video, telefoon of online, maar het kan ook in de vorm van e-mails of soms tekstberichten.

Online coaching heeft vele voordelen voor zowel de cliënt als de coach. Ten eerste biedt het een flexibeler schema dat persoonlijke sessies misschien niet toelaat. Ten tweede kan het betaalbaarder zijn en soms zelfs gratis, afhankelijk van de coach en het programma dat hij gebruikt. En ten slotte heeft het het voordeel dat je niet hoeft te reizen.

Hoe werkt een online coach?

Als je met een online coach werkt, maak je meestal een afspraak met hem om elkaar gedurende een bepaalde periode te ontmoeten. De coach werkt dan op afstand met u samen en helpt u problemen op te lossen of uw doelen te bereiken. De coach werkt als uw mentor, en geeft u motivatie en inzicht om u te helpen uw zwakke punten te overwinnen en uw dromen te bereiken. Tijdens de sessie kan hij of zij u informatie en advies geven, en soms kan hij of zij andere professionals raadplegen om u meer inzicht en expertise te geven.

Online coaches huren meestal virtuele assistenten in, die software of een persoon kunnen zijn. De virtuele assistent kan deel uitmaken van het coaching team, of hij/zij kan werken als assistent van de klant. De virtuele assistent zal typisch een specifieke rol binnen de organisatie hebben: een coach, een onderzoeker, een marketingdeskundige, of een andere specialiteit. De virtuele assistent kan op lange of korte termijn worden ingehuurd, en hij of zij kan u helpen met taken die verband houden met uw coachingsessies.

5 dingen die je moet zoeken in een online coach

  • Zelfbewustzijn – De coach moet zelfbewustzijn hebben en in staat zijn om zijn eigen gebreken en zwakke punten te herkennen. Een online coach zal je niet kunnen helpen als hij niet weet waar hij zelf staat.
  • Open-mindedness – Online coaching gaat niet alleen over "aantekeningen maken". Het gaat over vragen stellen en antwoorden krijgen in real time. Het gaat om interactie en iemand beter leren kennen. Een online coach kan niet alleen passief luisteren. Hij moet actief luisteren, vragen stellen en interesse tonen in wat je te zeggen hebt.
  • Empathie – Tenzij je met een robot werkt, kan een online coach niet alleen maar een betweter zijn. Hij moet iemand zijn die bereid is om je te helpen. Het moet iemand zijn die om jou en het resultaat geeft. Het moet iemand zijn die empathie toont.

Conclusie

Online coaching heeft een lange weg afgelegd in de afgelopen 10 jaar. Vroeger moest je in dezelfde ruimte zijn met je coach, maar nu is het mogelijk om op afstand met iemand te werken. Je kunt dezelfde voordelen hebben, maar dan vanuit het gemak van je eigen huis of kantoor.

Online coaching is perfect voor iemand die een hectisch schema heeft en geen tijd heeft voor een persoonlijke sessie. Het is ook een geweldige manier om op koers te blijven met uw doelen, of die nu professioneel of persoonlijk van aard zijn.

Als u denkt dat online coaching nuttig voor u kan zijn, praat dan met uw vrienden, familie of zelfs uw coach en kijk of zij u kunnen helpen uw doelen te bereiken. Online coaching is een geweldige manier om extra hulp te krijgen, dus doe er je voordeel mee.